Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης - Όλοι στους δρόμους μέχρι να φύγουν πριν μας καταστρέψουν τη ζωή!

Όλοι στους δρόμους μέχρι να φύγουν πριν μας καταστρέψουν τη ζωή!


Με αγώνα να αποτρέψουμε την υπογραφή της νέας Μνημονιακής συμφωνίας του αίσχους και της κοινωνικής καταστροφής
Δεν πρόκειται περί δανειακής συμφωνίας για τη στήριξη της χώρας και της οικονομίας της.
Πρόκειται για μνημείο ντροπής και τιμωρητικής εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού και αφανισμού της μισθωτής εργασίας, που καταδικάζουν τουλάχιστον 2 γενιές να ζήσουν την επόμενη εικοσαετία στη φτώχεια και στο περιθώριο, χωρίς καν ελπίδα επιστροφής σε αξιοπρεπή επίπεδα διαβίωσης.
Πρόκειται για εγκληματικό σχέδιο εξαφάνισης, πέρα από κάθε λογική, του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και για προσπάθεια να πνιγεί στο παρόν και στο μέλλον κάθε μορφή κοινωνικής και λαϊκής αντίστασης.
Η τρικομματική κυβέρνηση οπερέτα με τους θεατρινισμούς των αρχηγών και η Τρόικα, ρίχνουν τις μάσκες και δείχνουν ξεδιάντροπα το αποκρουστικό και σκληρά ταξικό προσωπείο τους.
Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να καταλύσουν με συνοπτικές διαδικασίες κάθε έννοια συνταγματικής τάξης και δημοκρατικής νομιμότητας.
Με ένα πραξικόπημα που ποτέ δεν γνώρισε η χώρα μας στην πρόσφατη ιστορία της, προχωρούν άμεσα και χωρίς περικοκλάδες σε ένα μπαράζ καταστροφικών μέτρων:
• Η ώρα της απομάκρυνσης αυτής της Κυβέρνησης – οπερέτα είναι ΤΩΡΑ!
• Η ώρα της αποδέσμευσης από την Μνημονιακή μέγγενη της χρεοκοπίας είναι ΤΩΡΑ!
• Η ώρα της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης περνάει μέσα από τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση και ενεργή παρουσία όλων για τη συγκρότηση της μεγάλης κοινωνικής αντίστασης.
• Ο φόβος και η ανασφάλεια σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν μπορεί να εγκλωβίσει κανέναν σε μια στάση αναμονής, απάθειας και μοιρολατρίας
• Στο δίλλημα ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, απαντάμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ
• Στους σχεδιασμούς τους για διάλυση όλων των μαζικών κοινωνικών – συνδικαλιστικών οργανώσεων, απαντάμε με την ένταση και μαζικοποίηση της συλλογικής μας δράσης, τη συγκρότηση νέων μορφών αντίστασης και συλλογικών πυρήνων αγώνα παντού: στους χώρους εργασίας, στη γειτονιά, την πόλη, την περιφέρεια.
ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Ο κυνισμός των τροϊκανών και της εργολαβικής τους Κυβέρνησης καταστρέφει οριστικά όλους τους μηχανισμούς άμυνας και προστασίας των εργαζομένων. Για τους μισθούς και τις συντάξεις προδιαγράφουν την πιο ληστρική επιδρομή, την πιο βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις επιφυλάσσουν την κυριαρχία της εργοδοσίας και την εξαφάνιση του αδύναμου πόλου της εργασίας.
Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οφείλουν τώρα να εγκαταλείψουν την πρακτική των διαδοχικών υποχωρήσεων. Απαιτείται τώρα να κάνουν μια μεγάλη στροφή στον προσανατολισμό τους και στην τακτική τους. Απαιτείται τώρα να μετατραπούν σε ένα ισχυρό κοινωνικο-πολιτικό πόλο που μπορεί να ηγηθεί σε μια συνολική αντιπαράθεση με τον πυρήνα των μνημονιακών πολιτικών.
Οφείλουν να πολιτογραφηθούν με έργα και πράξεις ότι είναι ο αντίπαλος πόλος απέναντι στη Κυβέρνηση οπερέτα και να ζητήσουν την απομάκρυνσή της.
Να γίνουν εμπόδιο στη συντελούμενη ολοκληρωτική και αυταρχική μετάλλαξη του κράτους και της δημοκρατίας, που οδηγεί τη συνδικαλιστική δράση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες στο γύψο.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση στις σημερινές συνεδριάσεις των συνομοσπονδιών κατέθεσε τις εξής προτάσεις:
• Συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη στις 6 μμ στα Προπύλαια
• 48ΩΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φλεβάρη με συγκεντρώσεις 11 π. μ. στο Σύνταγμα
• Μαζική συγκέντρωση και παραμονή στο Σύνταγμα Κυριακή 12 Φλεβάρη
• Νέα συνεδρίαση των οργάνων της ΓΣΕΕ, τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη, για πρόγραμμα κλιμάκωσης, με νέες πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Η εμείς ή αυτοί: Ανατροπή της δανειακής σύμβασης και των εκφραστών της – Αγώνας να μην περάσει από τη Βουλή το σχέδιο ολικής κοινωνικής ισοπέδωσης.
9-2-2012
Η Ανακοίνωση εδώ

 

blogger templates | Make Money Online