Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μπορούμε να τους ανατρέψουμε - όλοι στους δρόμους


Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς

 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ δεν συνιστά «τομή» ούτε «μέτρο εξυγίανσης», όπως με κυνισμό ισχυρίστηκε ο κ. Σαμαράς, πρόκειται για μια φασίζουσα πρακτική που θέλει να επιβάλλει το καθεστώς του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» κάνοντας πλάτες στα νέα και παλιά τζάκια της διαπλοκής και των τοκογλύφων δανειστών.

Έπεσε και ο τελευταίος φερετζές της τρικομματικής κυβέρνησης, εγκατέλειψαν πια τα προσχήματα και  μετατοπίστηκαν  σταθερά στην όχθη του αυταρχισμού, με βαστάζους το ΠΑΣΟΚ και  την ΔΗΜΑΡ.

Το μαύρο σήμα στην οθόνη και το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, θύμισε τα διαγγέλματα μιας αλλοτινής μαύρης εποχής, εγκαινιάζοντας μια νέα αντιδημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, που άνοιξε με τις επιστρατεύσεις των αγώνων, την ποινικοποίηση των απεργιών, τις διώξεις συνδικαλιστών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τη βία και την καταστολή, την κατάργηση του εργατικού δικαίου, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις μαζικές απολύσεις.

Σε έναν παροξυσμό επίδειξης πυγμής και αυταρχισμού, στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, ανοίγουν μια νέα εποχή κερδοφορίας για το κεφάλαιο, παραδίδοντάς τους τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Ονομάζουν εξυγίανση, το πέταγμα στο δρόμο και στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων και προετοιμάζουν το έδαφος για τις επόμενες μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών και τις εντολές της τρόικας.

Σήμερα κλείνουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αύριο σειρά έχει ένα δημόσιο σχολείο, ένα πανεπιστήμιο, ένα νοσοκομείο και δεκάδες επιχειρήσεις σε όλη την χώρα, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Με την επιβολή του «Δόγματος του Σοκ» επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας,  σε μια κατεστραμμένη κοινωνία, από την ανεργία, τη μαζική φτωχοποίηση.

Σπέρνουν τη διαίρεση και τη διχόνοια στους εργαζόμενους, αδιαφορώντας για τους κινδύνους αυτής της αντιδημοκρατικής πρακτικής, πιστεύοντας ότι έτσι, θα αποτρέψουν τις αντιστάσεις της κοινωνίας και θα  επιβάλλουν ένα καθεστώς εργασίας με ηττημένους τους εργαζόμενους.

Στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Στόχος, είμαστε όλοι εμείς. Θέλουν εργαζόμενους δίχως δικαιώματα και ελευθερίες.

Δείχνουν αποφασισμένοι και σκληροί,  ζουν όμως όλο το 24ωρο  με τον φόβο και την αγωνία, πότε και πως θα αντιδράσουμε.

Τώρα ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε,  πριν βάλουν στο γύψο τη δημοκρατία, πριν καταστρέψουν τις ζωές όλων μας.

 

blogger templates | Make Money Online