Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση της ομοσπονδίας με τη διοίκηση Τρίτη 4/11/2014 - Η λογική του διαίρει και βασίλευε απαιτεί ενότητα και κινηματικές διαδικασίες








Συνάντηση της ομοσπονδίας με τη διοίκηση Τρίτη 4/11/2014
Η λογική του διαίρει και βασίλευε απαιτεί ενότητα και κινηματικές διαδικασίες

Την Τρίτη 4/11/2014 αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας συναντήθηκε εκ νέου με τη διοίκηση για το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Στη συνάντηση η διοίκηση επανέλαβε τη θέση της με βάση την οποία οι μισθοί των εργαζομένων στον ΟΤΕ θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω και ότι κάποια από τα θεσμικά θέματα θα πρέπει να συζητηθούν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα ζητήματα των ειδικών αδειών.
Για πρώτη φορά στο τραπέζι μπήκε θέμα ένταξης συναδέλφων (όχι όλων) της OTEPLUS στον ΟΤΕ. Η διοίκηση συζητάει την ένταξη μερίδας συναδέλφων της OTEPLUS στον ΟΤΕ όχι όμως στο ισχύον μισθολόγιο του ΟΤΕ αλλά ζητάει από την ομοσπονδία να συμφωνήσει σε ένα άλλο πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο για όσους προσληφθούν ή για όσους ενταχθούν από την OTEPLUS στον ΟΤΕ. Δεν αναφέρθηκε ποσό όπως δεν αναφέρθηκε το ποιες κατηγορίες εργαζομένων ενδεχομένως θα ενταχθούν. Αντίθετα αναφέρθηκε ότι η ένταξη δεν αφορά όσους εργάζονται σε αμιγώς υπηρεσία call center. Τους συναδέλφους της OTEPLUS οι οποίοι εργάζονται σε αμιγή υπηρεσία call center θέλει από τις αρχές του επόμενου έτους να τους μεταφέρει στην e value στην οποία σκοπεύει να μεταφέρει όλες τις αμιγείς υπηρεσίες call center.
Υπενθυμίζουμε ότι το διεκδικητικό πλαίσιο της ομοσπονδίας περιλαμβάνει αιτήματα που έχουν να κάνουν
·         Με αυξήσεις σε όλο το προσωπικό του ΟΤΕ
·         Με την ένταξη των εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ χωρίς αποκλεισμούς και ένταξή τους στο ισχύον μισθολόγιο
·         Με την επαναφορά σε ισχύ του μισθολογίου
·         Με την κατοχύρωση όλων των θεσμικών ζητημάτων που έχουν κατακτηθεί από την ίδρυση της ομοσπονδίας μέχρι και σήμερα.
Η διεκδίκηση των αιτημάτων αυτών απαιτεί ενημέρωση, συζήτηση, συμμετοχή και κινηματικές διαδικασίες. Απαιτεί να σφυρηλατήσουμε την ενότητα όλων είτε είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ ή της OTEPLUS είτε είναι εργαζόμενοι στα call center ή οπουδήποτε αλλού. Είναι φανερό ότι η διοίκηση προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς της θα χρησιμοποιήσει τη λογική του διαίρει και βασίλευε.
Σε ότι μας αφορά πιστεύουμε ότι η συνέχεια της συζήτησης θα έχει θετική για όλους έκβαση μόνο αν γίνει με όρους ενότητας και με κινηματικές διαδικασίες. Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι από αρνητικό έως φτωχό. Η ΟΜΕ ΟΤΕ οφείλει να ενημερώσει με συγκεντρώσεις και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς άμεσα όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Την περίοδο αυτή ξεκινούν και οι διαπραγματεύσεις για τη συλλογική  σύμβαση της COSMSOTE. Εκτιμάμε ότι κι’ εκεί τα προβλήματα θα είναι ανάλογα.
Σαν πρώτο βήμα θεωρούμε ότι η ΟΜΕ ΟΤΕ θα πρέπει να εντάξει και το αίτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας στην απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 27/11.


 

blogger templates | Make Money Online