Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ: Ολοκλήρωση της καταστροφής του ασφαλιστικού και διάλυση των συνδικάτων δια χειρός Βρούτση



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(10-11-2014)
 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗ
 Η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, δια χειρός του αρχιεργάτη της Τρόικας Υπουργού Εργασίας, ενώ εδώ και μήνες παίζει την κακοστημένη   παράσταση  με τίτλο «Το τέλος του μνημονίου»,  την ίδια στιγμή  προετοιμάζει στα κρυφά με την Τρόικα την οριστική ταφόπλακα του ασφαλιστικού και των συντάξεων, μεθοδεύει τη διάλυση των συνδικάτων και προετοιμάζει το Νέο Μνημόνιο ψάχνοντας το πώς θα το βαφτίσει.
Οι αποκαλύψεις του Τύπου για το «εμπιστευτικό σχέδιο»,  που ετοιμάζει κρυφά και βιαστικά,  ο  Υπουργός  Εργασίας Βρούτσης  για τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τον συνδικαλιστικό νόμο  προκαλούν σοκ και δέος.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση της κοινωνικής καταστροφής και μάλιστα από μια Κυβέρνηση, η οποία ενώ διώχνεται από το λαό, προσπαθεί απελπισμένα να διασωθεί από τους προστάτες της, παίρνοντας το πιστοποιητικό της τροϊκανής αξιολόγησης.     
Αφού συρρίκνωσαν τις συντάξεις σε ποσοστό έως και 60%, αφού υπεξαίρεσαν από τα ασφαλιστικά ταμεία δεκάδες δις Ευρώ μέσω του κουρέματος (PSI), αφού στέρησαν από αυτό ακόμα και τα στοιχειώδη έσοδα του, καταστρέφοντας τους μισθούς και εκτοξεύοντας την ανεργία αλλά και τις επισφαλείς μορφές εργασίας σε τριτοκοσμικά ύψη, έρχονται τώρα –λίγο πριν φύγουν— να εφαρμόσουν και τις υπόλοιπες δεσμεύσεις του τρέχοντος Μνημονίου.  
 Με πρόσχημα την δήθεν «Διοικητική Αναδιοργάνωση της Κοινωνικής Ασφάλισης» και την «Λειτουργική Ενιαιοποίηση», ετοιμάζουν τη συγχώνευση όλων των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης και των εφάπαξ παροχών, για να εξαερώσουν στη συνέχεια τις συντάξεις και όσα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν εναπομείνει. Η ενιαιοποίηση εισφορών και παροχών – στο κατώτερο επίπεδο -  θα προκαλέσει  άμεσα νέες  δραστικές μειώσεις  των (κύριων) αυτό μπορούμε να το αφαιρέσουμε συντάξεων, ενώ θα συρρικνώσει τις  επικουρικές συντάξεις και τις  εφάπαξ παροχές μέχρι του σημείου της οριστικής κατάργησης.
Την ίδια στιγμή δίνουν στους εργοδότες το δικαίωμα της ανταπεργίας (lock out), κάνουν την κήρυξη των απεργιών σχεδόν αδύνατη,  μιας και δεν τους φθάνουν οι δικαστικές αποφάσεις που τις κηρύσσουν παράνομες και καταχρηστικές, ενώ με αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό τρόπο παρεμβαίνουν στην εσωτερική λειτουργία και δομή  των συνδικάτων, για να σιγήσει και η παραμικρή κοινωνική και εργατική αντίσταση στα σχέδιά τους.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά είναι αλλού. Άφωνη και ακούνητη βάζει πλάτη στο μνημονιακό πόλο και την κυβέρνηση του.
Οι εργαζόμενοι όμως και τα σωματεία δεν θα κάτσουν  με σταυρωμένα χέρια.
Από σήμερα να ξεκινήσει Πανεργατικός συναγερμός για όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους  για να υπερασπιστούμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Ξεσηκωμός τώρα, κάθε ημέρα. 
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Πανελλαδική Απεργία στις 27 Νοέμβρη
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

blogger templates | Make Money Online