Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η απώλεια ανθρώπινης ζωής στο Διοικητικό Μέγαρο επιβεβαιώνει με το πιο δραματικό τρόπο την ανεπάρκεια στις συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας



Η απώλεια ανθρώπινης ζωής στο Διοικητικό Μέγαρο επιβεβαιώνει με το πιο δραματικό τρόπο την ανεπάρκεια στις συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας


Από το 4σέλιδο της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΑΣΕ-ΟΤΕ που κυκλοφορεί
Οι καθημερινές προκλήσεις στην εντατικοποίηση της εργασίας αποκτάει διαφορετικό και τελείως δραματικό νόημα μετά την απώλεια ανθρώπινης ζωής στο Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ. Στο παρελθόν γνωρίζαμε τουλάχιστον ότι όταν φεύγαμε από την εργασία μας, θα επιστρέφαμε σώοι στο σπίτι και στην οικογένεια μας.

Μετά όμως από  σοβαρό επεισόδιο υγείας που δυστυχώς οδήγησε στην απώλεια της ζωής του συναδέλφου μας κατά τις ημέρες του Πάσχα, η ασφάλεια που νιώθαμε κλονίστηκε ανεπανόρθωτα. Μαζί με τα θερμά συλλυπητήρια για την οικογένεια από το σύνολο των συναδέλφων, απλώθηκε μια αβεβαιότητα για τον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών αυτών καθώς και για τις προβλεπόμενες διαδικασίες στα κτίρια του Ομίλου ΟΤΕ.
Η Αγωνιστική Συνεργασία, προκειμένου να βελτιωθεί το εργασιακό κλίμα ασφάλειας  και να μειωθεί το άγχος & το στρες, προτείνει τα εξής:
1)      Δημιουργία Process για όλους τους εργαζόμενους/πελάτες/επισκέπτες/συνεργάτες και ενημέρωση των γιατρών, προϊστάμενων, εργαζομένων και γενικά όλων των εμπλεκόμενων
2)      Ένταξη στο ιδιωτικό ασφαλιστήριο όλων των εργαζόμενων του Ομίλου, διακομιδή με ιδιωτικό ασθενοφόρο όπου και αν βρίσκονται, καθώς τα πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά & κρίσιμα για την αντιμετώπιση  κάθε περαστικού.
3)      Μείωση της εντατικοποίησης της εργασίας με μαζικές προσλήψεις όπου υπάρχουν κενά – και υπάρχουν πολλά - καλύτερη οργάνωση του χρόνου  και εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών 
4)      Ειδικά σεμινάρια αντιμετώπισης του εργασιακού στρες σε όλους τους εργαζόμενους και προς προϊσταμένους, team leaders & υπεύθυνους έργου για συμπεριφορά προς τους υφισταμένους τους καθώς και για τον τρόπο αξιολόγησης.
5)      Εκπαίδευση των εργαζομένων στις νέες τεχνολογίες και στα νέα αντικείμενα, καθώς όταν γνωρίζουν ένα αντικείμενο καλά και σε βάθος, μειώνεται το άγχος ότι θα κάνουν κάποιο λάθος.
6)         Διάλειμμα 45’λεπτών για κάθε εργαζόμενο (15’ ανά 2 ώρες και απομάκρυνση από την οθόνη του υπολογιστή)
7)      Επαναφορά των πούλμαν από κεντρικά σημεία για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων και την μείωση του χρόνου μετακίνησης τους από/προς την εργασία τους
Οφείλουμε δυστυχώς να καταγγείλουμε ως άγονη, προσβλητική για τους εργαζόμενους, ανούσια και οπισθοδρομική, την προσπάθεια όλων των υπολοίπων παρατάξεων προκειμένου να χειραγωγήσουν τη ψήφο των συναδέλφων, προς υποψηφίους της αρεσκείας τους στις πρόσφατες εκλογές Υγείας και Ασφάλειας. Η Αγωνιστική Συνεργασία απείχε συνειδητά από τέτοιες προσπάθειες, σεβόμενη τόσο το θεσμό της Υγείας και Ασφάλειας όσο τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν άκρως αντίξοες και προσβλητικές συνθήκες στην εργασία τους. Η Υγεία και Ασφάλεια δεν είναι ο κατάλληλος στίβος για παραταξιακούς ανταγωνισμούς.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής μας είναι άμεση συνάρτηση με τη βελτίωση όρων & συνθηκών εργασίας. Μονόδρομος προς αυτή την κατεύθυνση είναι η αντιμετώπιση των στρεσογόνων παραγόντων που προέρχονται από τον χώρο εργασίας και μας  επηρεάζουν με έντονο τρόπο καθημερινά.

 

blogger templates | Make Money Online