Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Γρηγόρης Γούσιος: Για την συλλογική σύμβαση εργασίας

Εκλογές ΕΕΤΕ-ΟΤΕ 2017
Ο Λόγος στους υποψήφιους της Αγωνιστικής Συνεργασίας:  Γρηγόρης Γούσιος


ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε  ότι σε λίγο καιρό πρόκειται να υπογραφεί στην εταιρία μας η νέα συλλογική σύμβαση. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, γιατί επηρεάζει το μεροκάματό μας, το ωράριο μας, τις συνθήκες εργασίας μας, επηρεάζει την ίδια μας τη ζωή.
Το κυριότερο στοιχείο σε μία επιχείρηση είναι οι άνθρωποι της, είναι ο κεντρικός της πυλώνας, το στρατηγικό της πλεονέκτημα. Σε μια τόσο κερδοφόρα εταιρεία όπως ο ΟΤΕ θα περίμενε κανείς ότι όλο το προσωπικό θα ήταν ευχαριστημένο και θα αμειβόταν επίσης πολύ καλά, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Την καίρια ευθύνη για το γεγονός αυτό την φέρουν τα σωματεία μας και η ΟΜΕ, καθώς τόσα χρονιά με αυτήν την τόσο υποχωρητική  και ανεκτική στάση φτάσαμε σε αυτή τη κατάσταση, να υπάρχουν σήμερα εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων μέσα στην ίδια εταιρεία.
Στόχος της ΟΜΕ και των Σωματείων μας θα έπρεπε να είναι η αποκατάσταση της οικονομική αδικίας στους παλαιούς συναδέλφους και κυρίως να ισοσταθμιστούν οι μισθοί παλαιών και νέων συναδέλφων. Δεν μπορεί να υπάρχουν διαφορές στο μισθό, στο ωράριο ακόμα και σε  παροχές.       
Στο χέρι μας είναι συνάδελφοι να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Σε λίγο καιρό θα γίνουν εκλογές σε όλα τα Σωματεία και αυτά με τη σειρά τους θα εκλέξουν την Ομοσπονδία. Πρέπει οι δυο περιβόητες  μεγάλες παρατάξεις να πάρουν ένα καλό μάθημα και κυρίως οι επαγγελματίες συνδικαλιστές από όποια παράταξη και αν προέρχονται να πάνε σπίτια τους. Είναι καιρός να εκλέξουμε καινούργιους ανθρώπους, στο κάτω κάτω ας δοκιμάσουμε άλλα άτομα, φτάνει πια με τους εργατοπατέρες που έχουν τις ίδιες καρέκλες 10 και 20 χρονιά, ας ψηφίσουμε νέους δυναμικούς και τίμιους ανθρώπους!



ΓΟΥΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Τ.Τ.Λ.Π. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

blogger templates | Make Money Online