Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Οι αποδοκιμασίες των εργαζομένων στην ανήκουστη πρόταση της ηττοπαθούς ηγεσίας της ΟΜΕ για 7ωρο σε όλο τον Όμιλο, ας γίνουν ελπίδα, δύναμη, αγώνας!



Αθήνα 22-9-2017
Οι αποδοκιμασίες των εργαζομένων στην ανήκουστη πρόταση της ηττοπαθούς ηγεσίας της ΟΜΕ για 7ωρο σε όλο τον Όμιλο, ας γίνουν ελπίδα, δύναμη, αγώνας!
Η ενημέρωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνοδεύτηκε από δυσάρεστες εκπλήξεις για τους Θεσσαλονικείς εργαζομένους, που παρευρέθησαν στο αμφιθέατρο της Καρόλου Ντηλ. Οι εργαζόμενοι περίμεναν να ακούσουν από τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΜΕ προτάσεις για πλήρη απασχόληση και αξιοπρεπείς αμοιβές στο πλαίσιο της ανοδικής ισότητας, αλλά για μια ακόμα φορά διαψεύστηκαν κατά τραγικό τρόπο. Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΕ αφήνοντας εμβρόντητους τους εργαζομένους, ανακοίνωσαν περιχαρείς ότι έχουν (μονομερώς;) βάλει ως στόχο διαπραγμάτευσης στην επικείμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασία, το 7ωρο (!) για όλους τους εργαζόμενους του ΟΤΕ – παλιούς και νέους!!
Πραγματικά είναι εντυπωσιακά αδιανόητη η ανευθυνότητα και ο οπορτουνισμός των επικεφαλής των παρατάξεων (Δ)ΑΚΕ και (ΠΑΣΚ)Ενωτικού. Το διεκδικητικό πλαίσιο που κατάθεσε η ΟΜΕ στη Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ (ως βάση για τη διαπραγμάτευση της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας), σε κανένα σημείο από το μακροσκελέστατο κατάλογο των αιτημάτων δεν αναφέρει 7ωρο για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ. Αντίθετα, η βασική διεκδίκηση του πλαισίου της ΟΜΕ για τη νέα ΣΣΕ είναι η επαναφορά του ωραρίου και των μισθών στα επίπεδα του 2011. Θεωρούμε, δε, δεδομένο ότι στην ομιλία τους για τη ΔΕΘ οι συνδικαλιστικοί «ηγέτες» δεν εννοούσαν 7ωρο με επαναφορά μισθών στα επίπεδα του 2011. Υπογραμμίζουμε ότι τα αιτήματα που έχει συμπεριλάβει η ΟΜΕ-ΟΤΕ στο διεκδικητικό της πλαίσιο, προέκυψαν από τις Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων. Μπορούν άραγε ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΕ να αγνοήσουν ολοκληρωτικά την εκφρασμένη βούληση των εργαζομένων απλά και μόνο για να φανούν αρεστοί κι «ευέλικτοι» στη Διοίκηση;
Πέραν του εντελώς αντιδημοκρατικού και βαθύτατα προσβλητικού προς τους εργαζόμενους τρόπου, που η συνδικαλιστική ηγεσία χειρίζεται το μέλλον χιλιάδων οικογενειών, η συγκεκριμένη πρόταση στερείται οποιουδήποτε ίχνους ρεαλισμού και σοβαρότητας. Δεν γνωρίζουν άραγε οι επικεφαλείς  της (Δ)ΑΚΕ και του (ΠΑΣΚ)Ενωτικού ότι το 7ωρο δεν τηρείται στην πράξη; Δεν έχουν γνώση της εντατικοποίησης, του εκφοβισμού και των ελλείψεων σε θέσεις εργασίας; Έχουν αναζητήσει ποτέ τις αναφορές του access control στις υπηρεσίες του Διοικητικού Μεγάρου και της Παιανίας; Έχουν δει τις ουρές στα καταστήματα; Δεν υπογράφουν οι ίδιοι στις ανακοινώσεις τους για τα προηγούμενα προβλήματα; Δεν έχουν οι ίδιοι υπογράψει την επαναφορά πλήρους ωραρίου απασχόλησης και μισθών στη νέα ΣΣΕ;
Προφανώς, λοιπόν, όταν μας λένε ότι είναι με τους εργαζόμενους το εννοούν με έναν ιδιαίτερο και δικό τους τρόπο. Η ακραιφνής Νεοδεξιά συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΜΕ είναι με τους εργαζόμενους, προκειμένου να τους πουλήσουν ως εκδούλευση τα βασικά τους εργασιακά δικαιώματα με αντάλλαγμα την υποθήκευση του δικαιώματός τους στην εργασία και στην αξιοπρεπή αμοιβή.  Είναι με τους εργαζόμενους όσο πλησιάζει η εκλογική περίοδος, γιατί απλά τους χρειάζεται προκειμένου οι ίδιοι να συνεχίσουν να μην είναι εργαζόμενοι. Συντάσσονται με τα συμφέροντα της Διοίκησης ακόμα και σε εποχές που η κερδοφορία και οι αριθμοδείκτες του Ομίλου αποδεικνύουν περίτρανα και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ότι ο Όμιλος ΟΤΕ όχι μόνο δεν ζημιώθηκε αλλά βγήκε πολλαπλά κερδισμένος στην οικονομική κρίση. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΜΕ στην πράξη συντάσσεται με τη Διοίκηση, που ισχυρίζεται ότι τα όποια κέρδη τα δημιούργησε μόνη της, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι «ευθύνονται» διαχρονικά για οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει (π.χ. υπερδανεισμός για υπέρογκες δαπάνες, εξαγορές κλπ.)
Την πρέπουσα απάντηση ευτυχώς δεν χρειάστηκε να τη δώσει η Αγωνιστική Συνεργασία στην παρούσα ανακοίνωση, γιατί την έδωσαν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης με την έντονη αποδοκιμασία και τα γιούχα προς τον εκπρόσωπο των Νεοδεξιών. Τη σκυτάλη της απόρριψης, αυτών των απαράδεκτων και άκρως επικίνδυνων «εμπνεύσεων» του Προεδρείου της ΟΜΕ, είμαστε βέβαιοι ότι θα τη πάρει άμεσα το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ
 ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

blogger templates | Make Money Online