Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Απεργούμε αλλιώς δεν θα υπάρχουμε



Απεργούμε αλλιώς δεν θα υπάρχουμε

Η προκυρηχθείσα απεργία «μακράς» διαρκείας από την ΟΜΕ, έρχεται σε ένα χρονικό διάστημα που μετά από την έξοδο από τα μνημόνια, η νέα κυβέρνηση γιορτάζει την έξοδο από την κρίση με φορο-ελαφρύνσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους (δηλαδή μειώσεις σε φορολογικούς συντελεστές, μερίσματα και ασφαλιστικές εισφορές). Ο Όμιλος ΟΤΕ δίνοντας μόλις το 1/3 σε μισθοδοσία από αυτή που υπήρχε όταν αγοράστηκε από το γερμανικό δημόσιο (Deutsche Telekom), έχει ήδη εκπληκτική κερδοφορία που μόνο το 2018 ανήλθε μεικτά σε 1 δισεκατομμύριο 316 εκατομμύρια ευρώ.

Η Διοίκηση ΟΤΕ έχοντας «καλομάθει» να κάνει μειώσεις τα προηγούμενα χρόνια και να πριμοδοτεί έτσι τις επιπλέον αμοιβές του διευθύνοντα συμβούλου και των υπολοίπων golden boys, αρνείται πεισματικά να δώσει στους εργαζομένους το μερίδιο που τους αναλογεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν έκανε μικτές αυξήσεις 30% (!) σε όλους τους εργαζόμενους, θα πηγαίναμε απλά στο μέσο ποσοστιαίο όρο της Deutsche Telekom. Η Διοίκηση του ΟΤΕ, λοιπόν, επιμένει αμετακίνητη ότι για τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ οι μισθοί θα παραμείνουν σταθεροί και θα τους παρέχει μονοετή συλλογική σύμβαση, απαιτώντας το δικαίωμα να απολύει αδιακρίτως και να προχωρήσει σε «μετασχηματισμό» της εταιρίας (αποσχίσεις/εκχωρήσεις/μεταβιβάσεις έργου & εργαζομένων,  franchise  κλπ.) σε ένα χρόνο περίπου, ξεπουλώντας αυτή τη φορά και τους εργαζόμενους (αφού έχει τελειώσει με τις εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στα Βαλκάνια, το δορυφόρο, την ακίνητη περιουσία κλπ). 

Η ΟΜΕ και οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κάποιο άλλο μέσο παρά την απεργία, προκειμένου να δείξουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την απάνθρωπη μεθόδευση της διοίκησης. Δεν μπορεί να βαπτίζεται «επιχειρηματική απόφαση» η εργασιακή και η οικογενειακή μας εξόντωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι είμαστε σε απόλυτα οριακό επίπεδο. Αν δεχθούμε τους εκβιασμούς της διοίκησης, το επόμενο βήμα της θα είναι να απολύει μία-μία τις ομάδες των εργαζομένων. Απεργούμε γιατί υπερασπιζόμαστε την επιβίωσή μας, ενώ η διοίκηση του ΟΤΕ υπερασπίζεται τα υπερκέρδη και τα παχυλά bonus που τους παρέχουν πολυτελή διαβίωση.

Δεν έχουμε καμιά άλλη επιλογή από το αγωνιστούμε και να κερδίσουμε.
Απεργούμε γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχουμε!

 

blogger templates | Make Money Online