Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ, στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, στη μάχη που δίνουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κόντρα στις επιθυμίες της εργοδοσίας για περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κόντρα στις απολύσεις που έχουν σαν στόχο την τρομοκρατία μπροστά στο σχέδιο των αποσχίσεων με θυγατρικές.

Η εργοδοσία ζητά για ακόμα μια φορά από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να διασφαλίσει με καλύτερους όρους την κερδοφορία της. Ήδη από το 2011 υπογράφονται συνεχόμενες ΣΣΕ με μειώσεις μισθών ενώ η δανεική εργασία επεκτείνεται, από κοντά η εργολαβοποίηση έργων και τμημάτων. Ταυτόχρονα στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται, το 1/3 (περίπου 6.000) των εργαζομένων βρίσκονται έξω από την ΣΣΕ με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, χαμηλούς μισθούς, με τον μπαμπούλα της πίεσης και της εντατικοποίησης καθημερινά πάνω από το κεφάλι τους.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ αλλά και συνολικότερα μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Έχουν αποκτήσει τεράστια πείρα όλα αυτά τα χρόνια, για το τι θα πει ανάπτυξη. Με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν την μάχη για την υπογραφή μιας Ενιαίας σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους. Κόντρα στην λογική της υποταγής και της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού που χρόνια τώρα καλλιεργούν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας, τα σωματεία, να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους του Ομίλου ΟΤΕ, κόντρα στο μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της.

 

blogger templates | Make Money Online