Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Σωματείο Εργαζομένων COSMOTE-EVALUE: Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον όμιλο ΟΤΕ




ΟΛΟΙ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στον ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην EVALUE
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 20/12 το σωματείο μας πραγματοποίησε γενική συνέλευση. Μέσα από αυτή τη ζωντανή διαδικασία οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις με το σύνολο των συναδέλφων στον Όμιλο ΟΤΕ, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και για εμάς στην Cosmote – E Value, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, με βάση το σχέδιο της σύμβασης που έχουμε αποφασίσει.

Τα συμφέροντα μας είναι ίδια, ανεξάρτητα μέσω ποιας εταιρείας δουλεύουμε, από ποιο πόστο ή έργο. Κοινό συμφέρον μας είναι να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αντίσταση, η συμμετοχή στην απεργία από τις πρώτες κιόλας μέρες ώστε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη πίεση στην εργοδοσία.

Η εργοδοσία είναι αδιάλλακτη και αρνείται να συζητήσει για την υπογραφή ΣΣΕ στην Cosmote – E Value. Δεν το αποδεχόμαστε, αντίθετα με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα δίνουμε τη μάχη για να καμφθεί η στάση της. Μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε να το πετύχουμε. Η απεργία είναι ένα όπλο στα χέρια μας που μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι.

Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, σαν μια γροθιά δίνουμε αυτή τη μάχη. Με μαζική συμμετοχή έχουμε τη δυνατότητα να πιέσουμε την εργοδοσία, να σπάσει η αδιαλλαξία της. Με την πάλη μας μπορούμε να επιβάλλουμε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με όρους που να διασφαλίζουν ουσιαστικά τα δικαιώματα μας, όχι μόνο μισθολογικά και στην καθημερινότητα μας ως εργαζόμενοι (συνθήκες υγείας – ασφάλειας, μητρότητα, ωράρια κτλ).

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι καλό για εμάς να ταχτούμε πίσω από τα συμφέροντα του Ομίλου. Σε όλους τους τόνους μας ανακοινώνουν  ότι για να είναι ο Όμιλος πιο ανταγωνιστικός και πρώτος μεταξύ των υπόλοιπων μονοπωλιακών ομίλων, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουμε δικαιώματα, συμβάσεις, μισθούς στο ύψος των αναγκών μας κτλ. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν γίνεται αλλιώς. Άλλωστε στο πλευρό της έχει τις κυβερνήσεις που φτιάχνουν ό,τι νόμους επιθυμούν ώστε να στηρίξουν το καθεστώς της άγριας εκμετάλλευσης που βιώνουμε καθημερινά τόσο μέσα στον χώρο δουλειάς αλλά και συνολικότερα ως εργατική τάξη. Ξεζουμίζουν εμάς για να κερδίζει το κεφάλαιο.

Το παραμύθι όμως τους καταρρέει. Η καθημερινότητά μας το αποδεικνύει. Σήμερα η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η αύξηση της παραγωγικότητας δείχνουν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες οι εργαζόμενοι να ζούμε καλύτερα. Εμπόδιο σε αυτό είναι η ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση με σκοπό την αύξηση των κερδών τους. Μόνο για το 2018 ο Όμιλος ΟΤΕ έβγαλε κέρδη 1,2 δις ευρώ και μοίρασε στους μετόχους 340 εκατομμύρια ευρώ. Κέρδη και λεφτά βγαλμένα από τον δικό μας κόπο και την δική μας δουλειά.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε αυτή τη μάχη το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν θα μας χαρίσει κανένας τίποτα. Αντίθετα  με όπλο στα χέρια μας το σωματείο μας, τις αποφάσεις για την απεργία δίνουμε τη μάχη κόντρα στην εργοδοσία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους.

Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία των κινητοποιήσεων και την οργάνωση της πάλης μας. Βγαίνουμε μπροστά και κάνουμε στην άκρη τις δυνάμεις εκείνες μέσα στα συνδικάτα που υπονομεύουν τους αγώνες μας στο όνομα του εφικτού και της ανταγωνιστικότητας του Ομίλου. Διεκδικούμε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Cosmote –  E Value. Κάνουμε στην άκρη τον φόβο και την μοιρολατρία.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12, στις 10:00π.μ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στις 30/12 6:30μ.μ.στο ΕΚΑ (Γ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη)

με ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 

blogger templates | Make Money Online