Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «VODAFONE» - «360 CONNECT» - Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων ΟΤΕ

Τη συμπαράστασή του και τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να απαξιώσει στην πράξη τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μηδενικές αυξήσεις, βάθεμα του διαχωρισμού των εργαζομένων και κούρεμα των δικαιωμάτων τους, έτσι ώστε να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη του και να γεμίσει ακόμα περισσότερο τις τσέπες των μετόχων του, δηλώνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone», «360 connect» και λοιπών θυγατρικών. Επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενωμένοι κόντρα συνολικά στις εργοδοσίες του κλάδου και καλεί τα μέλη του να στηρίξουν την απεργία συμμετέχοντας στις απεργιακές φρουρές και τις συγκεντρώσεις.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα δεν περιορίζεται στον όμιλο ΟΤΕ, αλλά είναι γενικευμένη στον κλάδο και επηρεάζει όλους τους εργαζόμενους. Φυσικά ο ΟΤΕ σαν ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια στον κλάδο δείχνει τον δρόμο για το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και συντονίζεται με τα υπόλοιπα μονοπώλια του κλάδου, παραμερίζοντας τον ανταγωνισμό τους.

Και στη "Vodafone" βιώνουμε το χτύπημα της εργοδοσίας στους μισθούς και στα δικαιώματά μας. Αξιοποιώντας το πλούσιο νομικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, η εργοδοσία μοιράζει τους εργαζόμενους στις θυγατρικές εταιρίες, τους χωρίζει σε παλιούς, καινούργιους και επινοικιαζόμενους. Έτσι που η κάθε ομάδα να έχει άλλους μισθούς και άλλα δικαιώματα, για να μας κρατάει διαχωρισμένους. Εμείς οι εργαζόμενοι όμως ξέρουμε ότι η ενότητα είναι η δύναμή μας και βάζουμε στην άκρη τους ψευτοδιαχωρισμούς τους. Απαντάμε ενωμένοι απέναντι στην εργοδοσία, παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τέτοια που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή μισθό και δουλειά με δικαιώματα για όλους χωρίς διαχωρισμούς.

Έτσι πρέπει να είμαστε ενωμένοι κόντρα συνολικά στις εργοδοσίες του κλάδου. Γιατί εμάς δεν μας χωρίζει ο ανταγωνισμός για τα κέρδη τους. Εμάς τους εργαζόμενους μας ενώνει η αγωνία για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας και των οικογενειών μας. Για αυτό χρειάζεται συντονισμός σε κλαδικό επίπεδο, μέσα από μία κλαδική ομοσπονδία, που θα ενώνει τον αγώνα των εργαζομένων και θα οργανώνει την πάλη κόντρα στην ενιαία επίθεση των εργοδοτών. Μία κλαδική ομοσπονδία που θα παλέψει για κλαδική ΣΣΕ, ασπίδα των εργαζομένων στον κλάδο, ανεξάρτητα από εργοδότη.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους στη "Vodafone" να στηρίξουν την απεργία συμμετέχοντας στις απεργιακές φρουρές και τις συγκεντρώσεις, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ που παλεύουν για:

    Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους - παλιούς, μητρικών - θυγατρικών, απευθείας - μέσω τρίτων εταιρειών.

    Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.

    Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με τις αποδοχές του 8ωρου.

    Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) ως βάση διαπραγμάτευσης με αίτημα τις πραγματικές αυξήσεις.

    Ένταξη όλων των εργαζομένων (ενοικιαζόμενων ή μη) της "e-Value" και των υπολοίπων θυγατρικών  στην ενιαία ΣΣΕ.

    Υπογραφή και εφαρμογή της ΣΣΕ σε κάθε θυγατρική του ομίλου.

    Καμία απόλυση. Επαναπρόσληψη των 3 συναδέλφων της "OTE Academy".

    Άμεσες προσλήψεις προσωπικού.

    Αναγνώριση των τίτλων σπουδών.

    Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματική μας ακεραιότητα.

    Διμελή συνεργεία».

 

blogger templates | Make Money Online