Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Το σωματείο εργαζομένων WIND εκφράζει την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 2114010021– E-mail : symboulio@yahoo.com
 


Αθήνα 19/12/2019
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το ΠΑΣΕWIND εκφράζει την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, στη μάχη που δίνουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κόντρα στις επιθυμίες της εργοδοσίας για περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων τους. Η εργοδοσία ζητά για ακόμη μια φορά από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να διασφαλίσει την κερδοφορία της.
Οι εξελίξεις στον Όμιλο ΟΤΕ επηρεάζουν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και συνολικότερα. Ο ΟΤΕ είναι ένας από τους μεγαλύτερους μονοπωλιακούς ομίλους στην Ελλάδα, με εκατομμύρια ευρώ κέρδη και σε περίοδο κρίσης και σε περίοδο ανάπτυξης. Η πολιτική του είναι πιλότος για τους υπόλοιπους ομίλους και επιχειρήσεις, καθώς στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για το μοίρασμα της πίτας, έχουν κοινή – ενιαία στρατηγική απέναντι στα εργατικά δικαιώματα.
 Έχουμε αποκτήσει αρκετή πείρα και εμείς εδώ στη WIND τα τελευταία χρόνια που διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την μόνιμη απάντηση της εργοδοσίας να είναι μείωση μισθών, λιγότερα δικαιώματα για να μπορεί να είναι ανταγωνιστική απέναντι στους υπόλοιπους παρόχους. Αποτέλεσμα της επιθυμίας της WIND να είναι ανταγωνιστική είναι όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια (Απολύσεις, Εθελούσιες απολύσεις, εντατικοποίηση  νέες προσλήψεις συναδέλφων με τα μισά χρήματα που προβλέπονταν στη σύμβαση, τσάκισμα των δικαιωμάτων μας).
Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να ενοποιήσουμε τον αγώνα που αναπτύσσεται σε κάθε επιχείρηση για την διεκδίκηση και την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις ανάγκες που έχουμε σήμερα οι εργαζόμενοι για να ζήσουμε καλύτερα, για να προστατευόμαστε όλοι οι συνάδελφοι ανεξάρτητα σε ποια επιχείρηση δουλεύουμε. Μια κλαδική σύμβαση εργασίας μπορεί να καθορίσει το κατώτατο όριο μισθών και δικαιωμάτων ώστε οι εργαζόμενοι να μην γινόμαστε έρμαιο των ορέξεων του κάθε εργοδότη. Ήδη το συνδικάτο μας το ΣΕΤΗΠ έχει καταλήξει μέσα από γενικές συνελεύσεις σε σχέδιο Κλαδικής ΣΣΕ.
Για την διεκδίκηση και την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ όμως απαιτείται και η δημιουργία Κλαδικής Ομοσπονδίας, που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όλα τα σωματεία, που θα ενώνει κάτω από μια κοινή στέγη τον αγώνα για την διεκδίκηση καλύτερων όρων αμοιβής και δικαιωμάτων.
Μόνο έτσι μπορούμε οι εργαζόμενοι στον κλάδο να δώσουμε ενιαία απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από εργοδότες και κυβέρνηση. Η σύγκρουση με αυτούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων του ΟΤΕ που παλεύουν για:

• Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους - παλιούς, μητρικών - θυγατρικών, απευθείας - μέσω τρίτων εταιρειών.
• Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.
• Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με τις αποδοχές του 8ώρου.
• Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) ως βάση διαπραγμάτευσης με αίτημα τις πραγματικές αυξήσεις.
• Ένταξη όλων των εργαζομένων (ενοικιαζόμενων ή μη) της e-Value και των υπολοίπων θυγατρικών  στην ενιαία ΣΣΕ.
• Υπογραφή και εφαρμογή της ΣΣΕ σε κάθε θυγατρική του ομίλου.
• Καμία απόλυση. Επαναπρόσληψη των 3 συναδέλφων της OTE Academy.
• Άμεσες προσλήψεις προσωπικού.
• Αναγνώριση των τίτλων σπουδών.
• Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματική μας ακεραιότητα.
• Διμελή συνεργεία.

Διεκδικούμε:
• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.
• Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  στα 751 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζόμενους.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να σταματήσουμε τη νέα επίθεση της κυβέρνησης που σαρώνει ό,τι απέμεινε όρθιο στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και μετατρέπει ακόμα περισσότερο την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση


 

blogger templates | Make Money Online