Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Σηκώνουμε την ασπίδα αυτών που την έριξαν

 Σηκώνουμε την ασπίδα αυτών που την έριξαν

Για ακόμα μια φορά στην ΟΜΕ-ΟΤΕ αποδείχθηκε ότι η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα δεν είναι συνάρτηση του αριθμού των ψήφων. Η ΑΚΕ Ομίλου ΟΤΕ παραιτήθηκε από τις θέσεις της στην εκτελεστική της ΟΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Γενικού Γραμματέα, στην πιο κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ: παραμονή των διαπραγματεύσεων για Συλλογική Σύμβαση.

Η ΑΚΕ Ομίλου ΟΤΕ πραγματοποίησε με αυτόν τον τρόπο μοναδικό δώρο στην εργοδοσία, όχι μόνο καθυστερώντας αλλά και αποδυναμώνοντας τις διαπραγματεύσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο τη διαπραγματευτική διαδικασία μέσω των συλλόγων που ελέγχει (ΠΕΤ, Cosmote). Σε αυτό το «παιχνίδι» οι σίγουρα χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι, αλλά τούτο καλό είναι να το αναλογιστούνε πρώτοι όσοι τους ψήφισαν και κυρίως όσοι στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά τους. 

Η Αγωνιστική Συνεργασία και η Ενωτική Σ.Κ. σήκωσαν την ασπίδα που έριξε η ΑΚΕ Ομίλου ΟΤΕ και ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΟΜΕ. Θεωρούμε ότι αυτή ήταν η ελάχιστη απόδοση τιμής σε όσους μας ψήφισαν και μας ανέδειξαν ως τρίτη δύναμη, αλλά και η αυτονόητη υποχρέωσή μας προς όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο ΟΤΕ.

Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, τη θέση του Γενικού Γραμματέα με τη στήριξη (ή την ανοχή) όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων (πλην της ΑΚΕ Ομίλου ΟΤΕ) σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη καμπή, με μοναδική αποστολή την υπογραφή μίας αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης. Προκειμένου να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο η Διοίκηση του Ομίλου να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να αρχίσει να σέβεται τους εργαζόμενους της χώρας στην οποία πραγματοποιεί δισεκατομμύρια ευρώ μικτά κέρδη κάθε χρόνο και να σταματήσει την οικονομική τους αφαίμαξη και την ηθική τους εξαθλίωση. Επίσης είναι απαραίτητο να δημιουργήσει αναπτυξιακό πλάνο για τον Όμιλο και τους εργαζόμενους κι όχι να προετοιμάζει σχέδια περαιτέρω αποεπένδυσης με αποσχίσεις έργων και άλλα «ευφυολογήματα» για την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και τη μείωση των μισθών.

Δεσμευόμαστε δημόσια ότι την ισχύ της θέσης του Γενικού Γραμματέα θα τη χρησιμοποιήσουμε για την ανατροπή των απαράδεκτων σχεδιασμών της Διοίκησης. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε αγαστά με όσες συνδικαλιστικές δυνάμεις παραμείνουν πιστές στα συμφέροντα των εργαζομένων ως το τέλος. Κι επειδή η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι αλλά και να δείχνει «αξιοπρεπής», ο νέος Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε ήδη με την ανάληψη των καθηκόντων του, να μην κάνει χρήση του αυτοκινήτου που του προσφέρει η Διοίκηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ να υπερασπιστούν οι ίδιοι τα πραγματικά τους συμφέροντα. Να περιθωριοποιήσουν αυτούς που προσπαθούν να τους διασπάσουν προκειμένου απλά και μόνο να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να συ-στρατευθούν στην προσπάθεια του νέου προεδρείου της ΟΜΕ, ώστε να υπογράψουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μία Συλλογική Σύμβαση που να δίδει τη χαμένη μας αξιοπρέπεια και να ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες μας.

 

 

blogger templates | Make Money Online