Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Καλές Γιορτές


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Με περηφάνια και αξιοπρέπεια οι εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στην απεργία. Τα ποσοστά συμμετοχής άγγιξαν το απόλυτο.


Αριθμ. Πρωτ.6022                                                                             Αθήνα, 23/12/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με περηφάνια και αξιοπρέπεια οι εργαζόμενοι  έδωσαν δυναμικό «παρών»  στην απεργία. Τα ποσοστά συμμετοχής άγγιξαν το απόλυτο.
Σήμερα, 3η  μέρα των κινητοποιήσεών μας, πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.
Ευχαριστούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους για τη μαζική συμμετοχή τους.
Συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες τις δράσεις μας και κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα υποστείλουν τη σημαία του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.
Τις επόμενες μέρες περιφρουρούμε κτίρια και ενημερώνουμε την κοινωνία για το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Την Παρασκευή, 27/12/2019 και ώρα 09:00 Απεργιακή Συγκέντρωση στο κτίριο στην Παιανία

Τη Δευτέρα,  30/12/2019 και ώρα 10:00 Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHNET – NETMED
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 523/2013)


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ που δίνουν απεργιακή μάχη με σκοπό την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που να ανταπεξέρχεται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ θέλει να προσθέσει τις επιδιώξεις της, για μεγιστοποίηση του κέρδους της, πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, θυμίζουμε ότι μόνο για το 2018 η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ ανακοίνωσε κέρδη 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ (προ αποσβέσεων και φόρων). Κέρδη που χτίστηκαν πάνω σε μισθούς πεινάς και τον κατακερματισμό των συμβάσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ για να κατακρεουργήσει και άλλο μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων, προτάσσει την πίεση από τον ανταγωνισμό.
Θέλουν πάλι οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε το μάρμαρο
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι τα περί ανταγωνιστικότητας και πνίξιμο από τον ανταγωνισμό τα λένε όλες ή εργοδοσίας του κλάδου. Είναι ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο προσπαθεί και η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ να πιέσει τους εργαζομένους  και να συμπυκνώσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Η επιδίωξή τους είναι να νιώσουμε συνυπεύθυνοι, να βάλουμε πάλι εμείς στο παρασκήνιο τις ζωές μας τις ανάγκες μας για να μεγιστοποιεί η κάθε εργοδοσία το κέρδος της.

Πληρώσαμε την κρίση τους τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε για την ανάπτυξή τους
Ο αγώνας για τη συλλογική σύμβαση στον όμιλο ΟΤΕ έχει γενικότερο χαρακτήρα για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ και είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης σε όλο τον κλάδο αλλά και δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Πάντα οι εξελίξεις στον όμιλο ΟΤΕ δείχνουν τι θα επικρατήσει στη συνέχεια σε όλο τον κλάδο και όχι μόνο. Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη εργοδοσία που έκανε προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας προέκρινε την απόσχιση έργου κ.α.
Είναι αυτονόητο ότι η σύμβαση εργασίας αλλά και οι εξελίξεις από τον αγώνα που ξεκινάει από σήμερα στον όμιλο ΟΤΕ θα επηρεάσουν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας.

Θα δώσουμε αυτό τον αγώνα στο πλάι σας και γιατί μας αφορά όλους μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον Όμιλο ΟΤΕ. Όσο περισσότεροι τόσο πιο αποτελεσματικοί, δυναμώνουμε τα Σωματεία μας σε ταξική κατεύθυνση, για να χτίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο απέναντι σε κάθε εργοδοσία, απέναντι στην επίθεση «ανάπτυξης» που δεχόμαστε από την κάθε εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Η οργάνωση μας είναι απαραίτητο όπλο διεκδίκησης δικαιωμάτων και καλύτερων όρων εργασίας και ζωής για εμάς τους εργαζόμενους. 
Οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο, σύμβαση εργασίας που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων .
ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ


www.sefn.org                                                                                                                   E-mail :info@sefn.org  

Διαβάστε περισσότερα...

Με καθολική συμμετοχή και σήμερα οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους


Αριθμ. Πρωτ.6004                                                                               Αθήνα, 22/12/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με καθολική συμμετοχή και σήμερα οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους.
Αντιστάθηκαν στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της Διοίκησης στέλνοντας για μια ακόμη μέρα το μήνυμα πως θα παλέψουν για τη δουλειά και τη ζωή τους.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ελληνική κοινωνία που εχθές και σήμερα στάθηκε δίπλα στον αγώνα μας για έναν Όμιλο ΟΤΕ δίχως απολύσεις τις γιορτινές αυτές ημέρες.
Συνεχίζουμε τις επόμενες ημέρες ακόμη πιο δυναμικά και καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να παραβρεθούν αύριο 23/12/2019 και ώρα 09:00 στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δ.Μ. του ΟΤΕ Λ. Κηφισίας 99.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΥΓ. Εμφανώς πιο θορυβημένη από χτες η διοίκηση και κυρίως ο ενορχηστρωτής γενικός διευθυντής ασφαλείας προσπαθεί με κάθε τρόπο να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό εκβιάζοντας νέα παιδιά. Σοβαρευτείτε και μαζευτείτε...


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online