Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Βασίλης Βάκος - Ούτε ψίχουλα δεν δίνει στους εργαζόμενους ο ΟΤΕ αν & έχει αύξηση κερδών 88% εδώ & 8 χρόνια


Για τη συνεχιζόμενη απεργιακή κινητοποίηση τους μίλησε Στο Κόκκινο ο Βασίλης Βάκος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα αιτήματα των συναδέλφων του, που είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), κάτι το οποίο δεν γίνεται δεκτό από την πλευρά της διοίκησης.
Ο Βασίλης Βάκος εξήγησε πως καθ' όλη της απεργιακής κινητοποίησης, σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Ελλάδας αυτό δεν έχει καν ακουστεί παρά σε πολύ λίγα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η διοίκηση δεν υπογράφει ΣΣΕ και δεν διαπραγματεύεται παρά μόνο με τους δικούς της όρους. Ο κ. Βάκος εξήγησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν αυτή τη στιγμή είναι ότι έχει διαρρηχτεί η σχέση εμπιστοσύνης από την πλευρά των εργαζόμενων οι οποίοι τήρησαν κατά γράμμα όλες τις υποχρεώσεις τους, ενώ η διοίκηση, η μια μετά την άλλη αθετεί εδώ και οκτώ χρόνια τις υποσχέσεις της είτε ρητές, είτε γραπτές.
Πέρα από τις δεσμεύσεις που δεν τηρεί η διοίκηση απολύει εργαζόμενους εξήγησε ο κ. Βάκος όπως π.χ. οι φύλακες καθώς πλέον τη φύλαξη έχουν αναλάβει εργολαβικές εταιρίες. Μάλιστα ενώ έκανε και εθελούσια τους δήλωσε ότι αν δεν επιλέξουν την εθελούσια έξοδο θα τους απολύσει μέχρι το τέλος του έτους και δεν άκουσε τις προτάσεις της ΟΜΕ – ΟΤΕ για τον μετασχηματισμό αυτών των υπαλλήλων, που είναι μόλις επτά.
Ο κ. Βάκος εξήγησε ότι από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η μετεξέλιξη της εταιρίας το νέο μοντέλο θα απαρτίζεται από  τη μητρική εταιρία που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά και όλα τα άλλα θα είναι εργολαβικές εταιρίες με υπαλλήλους χωρίς δικαιώματα.
Αυτό σημαίνει αβέβαιο μέλλον για τους εργαζόμενους, χωρίς δομημένα συλλογικά δικαιώματα, εξήγησε ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ – ΟΤΕ, ο οποίος τόνισε ότι η κερδοφορία της εταιρίας τα τελευταία 8 χρόνια έχει ανέβει κατά 88%.


 

blogger templates | Make Money Online