Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για την απεργία στον ΟΤΕ


Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value, που μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των δυο σωματείων προκήρυξαν επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μεγάλης διαρκείας από τις 21/12 έως τις 12/01. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων, «επινοικιαζόμενων» ή μη. Επίσης Απαιτούν να μην ισχύσει η πρόθεση του ομίλου να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης.
Οι εργαζόμενοι, με την απόφαση τους αυτή δηλώνουν «βάζουμε φρένο στις ορέξεις μίας Διοίκησης που θέλει υπερκέρδη με απολύσεις, με βραχυπρόθεσμα οφέλη για τους ίδιους και όχι σύγχρονες βιώσιμες τηλεπικοινωνίες για την κοινωνία». Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote E-Value Αττικής στην ανακοίνωση του αναφέρει «αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις με το σύνολο των συναδέλφων στον Όμιλο ΟΤΕ, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και για εμάς στην Cosmote – E Value, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, με βάση το σχέδιο της σύμβασης που έχουμε αποφασίσει»
Ο αγώνας των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value συνδέεται με τον αγώνα του Σωματείου μας για αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να φέρει προς ψήφιση τις αντεργατικές διατάξεις αντισυνδικαλιστικές του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

 

blogger templates | Make Money Online