Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων του ΟΤΕ η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Στο πλευρό των εργαζόμενων στον ΟΤΕ, οι οποίοι απεργούν εδώ και τρεις εβδομάδες διεκδικώντας αύξηση μισθών, πάγωμα απολύσεων, αλλά και νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στέκεται η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
Το .Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας έδωσε στη δημοσιότητα ψήφισμα κάνοντας λόγο για «Τρομοκρατία που δεν θα περάσει». Αναλυτικά:

Ψήφισμα Δ.Σ.ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αξιοποιώντας το τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, η εργοδοσία κατέθεσε (στις 7/1/2020) μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων, με βάση τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε πέντε συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.
Οι 5 συλλήψεις συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.
Η αλληλεγγύη στην απεργία και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ, για αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!
Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!
Υπογραφή τώρα Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου!»

 

blogger templates | Make Money Online