Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΠΕΝΕΝ: Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ, η τεράστια και μαζική συμμετοχή δείχνει την αποφασιστικότητά τους να μην υποχωρήσουν εάν δεν δικαιωθούν στα αιτήματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.
Ο ΟΤΕ είναι μια επιχείρηση που τα κέρδη του αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς (55% 2012 – 2018) ενώ το μισθολογικό κόστος καταρρέει μειωμένο κατά 55%!
Σε συνθήκες υψηλής κερδοφορίας η εταιρεία αξιώνει την υποβάθμιση των συνθηκών δουλειάς, την μείωση των μισθών και παράλληλα προωθεί κύμα απολύσεων μέσα από την εργολαβοποίηση των υπηρεσιών της.
Κυβέρνηση και Υπουργείο Εργασίας τάσσονται στο πλευρό της Γερμανικής DEUTSCHE TELEKOM. Αυτοί με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) το προηγούμενο χρονικό διάστημα παρέδωσαν τον παραγωγικό πλούτο, τις δημόσιες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και τις τηλεπικοινωνίες, στο διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο υλοποιώντας το αντιδραστικό και αντεργατικό πλαίσιο της Ε.Ε.
Η ΠΕΝΕΝ ενώνει την αγωνιστική φωνή της με όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και τα Σωματεία τους απαιτώντας:
– Υπογραφή ΣΣΕ σε όλο τον όμιλο του ΟΤΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, εξίσωση των δικαιωμάτων όλων προς τα πάνω.
– Να ανακληθούν οι παράνομες και τρομοκρατικές απολύσεις για όσους εργάζονται στον όμιλο.
Κατάργηση του διαχωρισμού παλιών και νέων, όχι στο απαράδεκτο μισθολόγιο των νέων που αμείβονται κατά 40% λιγότερο από τους παλιούς.

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

blogger templates | Make Money Online