Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ

Τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Σε ανακοίνωση σημειώνει πως μέλη της Διοίκησής του παρευρέθηκαν στην απεργιακή φρουρά στο καταστήματα του ομίλου στη Λάρισα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των  εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ, στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που συνεχίζονται, στη μάχη που δίνουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κόντρα στις επιθυμίες της εργοδοσίας για περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κόντρα στις απολύσεις που έχουν σαν στόχο την τρομοκρατία μπροστά στο σχέδιο των αποσχίσεων με θυγατρικές.
Σήμερα, Παρασκευή 03/01/2020 μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας παρευρέθηκαν στην απεργιακή φρουρά των συναδέλφων μας, στο κατάστημα του Ομίλου στη Λάρισα, δείχνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι βρίσκονται στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ αλλά και συνολικότερα μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Έχουν αποκτήσει τεράστια πείρα όλα αυτά τα χρόνια, για το τι θα πει ανάπτυξη. Με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν τη μάχη για την υπογραφή μιας Ενιαίας Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, με εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους. Κόντρα στη λογική της υποταγής και της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού που χρόνια τώρα καλλιεργούν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα.
Ο αγώνας αυτός έχει ευρύτερη σημασία και για άλλους κλάδους. Σήμερα πρέπει να μπει ξανά στο επίκεντρο της διεκδίκησης η υπογραφή ΣΣΕ. Είναι περισσότερο αναγκαίο τώρα καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων εργάζεται με άθλιες εργασιακές συνθήκες, μισθούς πείνας ως αποτέλεσμα του ξηλώματος βασικών εργασιακών κατακτήσεων που αποτελεί βασική απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του ΟΤΕ, κόντρα στο μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της».

 

blogger templates | Make Money Online