Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ENIAIO ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE – WIND – VICTUS: Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας

ENIAIO ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE – WIND – VICTUS


Πολυήμερη απεργία στον ΟΤΕ
Ενάντια στις απολύσεις, για την υπεράσπιση των ΣΣΕ
Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας
Να ενώσουμε όλους τους αγώνες, για να επιβάλλουμε το δίκιο μας στην εργοδοσία

Σε κήρυξη πολυήμερης απεργίας έχει προχωρήσει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στον ΟΤΕ, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες προκλήσεις και επιθέσεις της διοίκησης.
Η προσπάθεια ανανέωσης της ΣΣΕ στον ΟΤΕ έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο – αλλά η διοίκηση καθυστερούσε σκόπιμα, όσο μπορούσε περισσότερο. Όταν ξεκίνησαν συναντήσεις, δεν προσκόμισε όπως όφειλε οικονομικά στοιχεία, για να στρέψει τη συζήτηση μακριά από την τεράστια κερδοφορία του ιδιωτικοποιημένου ΟΤΕ. Τορπίλισε τις διαδικασίες με προτάσεις για σσε μόλις ενός χρόνου (αντί τριών), αύξηση ωραρίου στους νέους εργαζόμενους, περικοπές σε άδειες και επιδόματα, μεγαλύτερη «ελευθερία» (ασυδοσία) στο ωράριο των καταστημάτων, κατάργηση ευνοϊκών όρων που είχαν συμφωνηθεί σε περίπτωση απόλυσης. Ανακοινώνοντας ότι θα απολύσει 8 εργαζόμενους στη φύλαξη στο τέλος του έτους, έσπασε τη συμφωνία της προηγούμενης σύμβασης για διατήρηση των θέσεων εργασίας. Και φρόντισε να μην εμφανιστεί στις προσκλήσεις για συζήτηση που είχε κάνει η ΟΜΕ–ΟΤΕ λίγες μέρες πριν την απεργία.
Tα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, για το δίκιο των αιτημάτων των συναδέλφων στον ΟΤΕ:
Tο 2018 το μισθολογικό κόστος της Deutsche Telekom διεθνώς ήταν 20%. Στον ΟΤΕ όμως ήταν μόνο 15,6%! Δηλαδή, στον ΟΤΕ έχουν την υψηλότερη κερδοφορία και πληρώνουν τους χαμηλότερους μισθούς παγκόσμια!
Τα λειτουργικά κέρδη από το 2012 μέχρι σήμερα, αυξήθηκαν κατά 88%!
Ο μέσος όρος των κερδών της εταιρείας συνολικά σ’ όλο τον κόσμο είναι: Ευρώπη 32,6%, Αμερική 27,6%, Γερμανία 39,7%... και Ελλάδα 41,2%!!!
Αντεργατική, αντιαπεργιακή, αντισυνδικαλιστική συκοφαντία στο φουλ
Με αμέριστη βοήθεια από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ (που μισούν χωρίς προσχήματα τους εργαζόμενους, τον μαχητικό συνδικαλισμό, τις απεργίες και τους αγώνες), η διοίκηση του ΟΤΕ έχει εξαπολύσει τις γνωστές συκοφαντικές επιθέσεις. Λέει ότι η απεργία είναι «παράνομη και καταχρηστική», «αδικαιολόγητα μεγάλη», «μέσα στις γιορτές». Σνομπάρει και λοιδορεί  τους υπό απόλυση φύλακες, ότι όλα γίνονται για «μόλις» 8 θέσεις εργασίας – και μάλιστα για το ότι αυτοί επέλεξαν να παραμείνουν στη δουλειά, να μην πάρουν τα «ελκυστικότατα κίνητρα αποχώρησης». Για τα μεγαλοστελέχη με τους παχυλούς μισθούς και προνόμια, πρέπει να ξεπουλάμε τη θέση εργασίας μας και να πέφτουμε στα τέσσερα κάθε φορά που μας πετάνε ένα «πακέτο»! Πρέπει να γίνουμε κανίβαλοι, να αδιαφορούμε ή να χαιρόμαστε, επειδή είναι «μόνο 8» αυτοί που απολύονται, όταν η ανεργία είναι τεράστια! Ή επειδή τους δίνεται η «ευκαιρία» να δουλέψουν για λίγο σε ιδιωτικό σεκιούριτι (μέχρι να τους κλωτσήσουν κι από κει), όταν μας έχουν πνίξει οι ελαστικές και «μαύρες» εργασιακές σχέσεις! Είναι το ίδιο που έχουν υποστεί χιλιάδες συνάδελφοί μας σε VodafoneWind και Victus, που απολύθηκαν ή πήραν «εθελουσία», που βρέθηκαν σε εργολάβους και υπεργολάβους – και πάντα τους έλεγαν ότι τους δίνουν «το καλύτερο δυνατό πακέτο ή εναλλακτική».
Μόνος δρόμος είναι η ενότητα και ο αποφασιστικός αγώνας μας.
Τα αιτήματα για πλήρη ανανέωση της ΣΣΕ στον ΟΤΕ, για να μη γίνει ούτε μισή απόλυση, είναι απόλυτα δίκαια: π.χ. το κόστος επαναφοράς της ΣΣΕ στα επίπεδα πριν τις μειώσεις των τελευταίων χρόνων δεν ξεπερνάει τα 20 εκ., όταν μόνο τον τελευταίο χρόνο τα υπερκέρδη έφτασαν το 1,2 δισ. ευρώ – και ποιος ξέρει πόσα ήταν τα κρυφά και φανερά μπόνους στα μεγαλοστελέχη! Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι απόλυτα δίκαιη, αναγκαία και εφικτή η επέκταση της ΣΣΕ και σε όλο τον ωκεανό από υπεργολάβους του ΟΤΕ, το σταμάτημα της διαλυτικής υποβάθμισης των  τεχνικών ιδιαίτερα υπηρεσιών (όπου έχουμε και μεγάλο αριθμό εργατικών «ατυχημάτων»).
Οι εργαζόμενοι πρέπει ενωμένοι, με τον αγώνα μας, να σταματήσουμε παντού τον μονόλογο των «ανθρώπων της αγοράς» στις πλάτες μας, να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Υποστηρίζουμε τους συναδέλφους στον ΟΤΕ, γιατί μια νίκη τους θα είναι και δική μας, όλων των εργαζομένων.

To Διοικητικό Συμβούλιο
www.eniaioswmateio.gr              info@eniaioswmateio.gr

 

blogger templates | Make Money Online